Det är enkelt med Elevia

Här finns all information du som elev behöver ha för att komma igång med samtalen antingen privat eller med din skolas kurator via Elevia. Om du är under 18 år behöver dina föräldrar/vårdnadshavare ha godkänt kontakten. Det gör de enkelt via medgivande. Om din skola använder Elevias tjänster kan du boka samtal med den kurator/specialpedagog eller skolsköterska som arbetar med din skola. Tala med din lärare eller rektor för att veta vilken kurator t.ex du kan boka. Om du önskar samtal privat så kontaktar du oss för att beskriva dina behov och önskemål så att vi kan para ihop dig med rätt kurator. Om du är under 18 år krävs föräldrars/vårdnadshavares medgivande.

.

Om du vill chatta

 1. Klicka på knappen nedan för att gå till Kaddios sida och vår säkra chatt.

  Du kan också nå sidan genom att skriva elevia.kaddio.com/login i din webläsare.

 2. Logga in med din mail och skapa ett lösenord. Klart!
 3. Du kan nu börja skriva till din skolas Elevia-kurator från din telefon, surfplatta eller dator.
 4. Du får svar inom 24 timmar. När du fått svar får du en notis till din mail.

Fortsätt chatten så mycket du vill. Din kurator svarar upp till två gånger per vecka.

Om du vill prata via video

 1. Tryck på Boka videosamtal här nedan eller klistra in elevia.kaddio.com/calendar i din webläsare
 2. Logga in med din email och skapa ett lösenord
 3. Väl din skolas kurator och boka in dig på en ledig tid i hans/hennes kalender som passar dig. Du får ett sms som påminner dig om tiden du bokat
 4. När videosamtalet ska börja loggar du in igen(elevia.kaddio.com/login) och får då en kod skickad till din mobil, som du identifierar dig med(säker tvåfaktorsautentisering)
 5. Du och din kurator kan nu tala till varandra via säker videolänk

Du gör på samma sätt som ovan om du vill boka skolsköterska eller specialpedagog.

.

Vår tystnadsplikt

Kuratorn du pratar med har tystnadsplikt. Det gäller både videosamtal och chatt. Hon eller han berättar inte för någon vad ni har pratat om. Det enda undantaget är om det som kommer fram i samtalet är så allvarligt att kuratorn tror att du far illa, t.ex om du blir slagen eller om du själv eller någon annan utsätter dig för fara. Om det skulle vara så kommer din kurator berätta för dig att du behöver mera hjälp och då kan ni tillsammans bestämma hur informationen ska tas vidare. Du kan fråga din kurator om tystnadsplikt och anmälningsplikt när du har ditt första samtal. Kuratorn skriver ingen journal som hamnar i något system. Undantag för detta är just om du far mycket illa och anmälan behöver göras till socialtjänsten. Då kontaktar kuratorn din skola som gör anmälan.